Mikä ihmeen Grass Roots?

Grass Roots ry on Turkulainen nuorten perustama musiikkiyhdistys, jonka päätarkoituksena on kehittää musiikkiskeneä ja nostaa esille hyvää musiikkia!

Grass Roots ry perustettiin vuoden 2017 syksyllä. Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Kauri Ruohonen keräsi ympäriltään taitavia ihmisiä mukaan projektiin, jonka tarkka idea ei vielä silloin tarkemmin ollut selvillä, mutta selvää oli että tarkoituksena on kehittää musaskeneä parempaan suuntaan.

Alussa ideana oli kehittää levy-yhtiö, mutta sitten haluttiinkin järjestää keikkaa, organisoida isompia tapahtumia, äänittää musaa, tuottaa musaa, tehdä haastatteluja ja vaikka mitä muuta kunnes ymmärrettiin että ei tässä ihan ole selvillä mitä ollaan, mutta tekeminen on kivaa ja ihmiset näyttää tykkäävän. Joten jatkettiin työstämistä ja nyt noin puolitoista vuotta myöhemmin ei asia ole ihan selvä vieläkään.

Yhdistys perustettiin sen jälkeen kun suuri osa sen perustajajäsenistä oli juuri valmistunut lukiosta, tarkemmin Puolalanmäen musiikkilukiosta. Sen jälkeen porukka yhdistyksessä on vähän muuttunut, mutta ydinporukka on yhä nuorta. Yhdistyksen toiminnassa ei vielä olla yhtään yli kolmekymppistä nähty (saa ilmoittautua mukaan). Porukka koostuu eri alojen taitajista. Porukasta löytyy muusikoita, valoteknikoita, tapahtumatuottajia sekä graafikoita. Ei kaikilla koulutusta aloihin ole, mutta taitoa ja tahtoa tehdä löytyy senkin edestä.

Ikärakenne näkyy monissa asioissa, mutta suurimpana ongelmana monessa projektissa on ollut rahan puute. Nuorina meillä ei ole rahaa muutenkaan ylimääräistä, joten ei sitä ainakaan ole yhdistyksen menoihin laittaa. Vielä ei ole tukiakaan projekteihin saatu, mutta hyvin ollaan pärjätty!


Järjestimme ensimmäisenä kokonaisena yhdistysvuotenamme yhteensä 11 keikkaa/tapahtumaa joissa oli esiintyjinä yhteensä 19 eri yhtyettä. Vuoden päätöksenä juhlimme yhdistyksen syntymäpäiviä melkein loppuunmyydyssä Dynamossa. Se summaa aika hyvin ensimmäisen vuoden. Erittäin hyvin meni, ihmisiä kiinnostaa ja lisää on luvassa!

Vuoden 2019 alkuvuosi on käytetty pitkälti tapahtumien suunnittelemiseen ja paljon siistejä juttuja onkin tulossa. Luvassa on yhteistyötä uusien tahojen kanssa, sekä tuttuja projekteja aiemmalta vuodelta! Tänä vuonna tarkoitus on ottaa esiintyjiä keikoille yhä laajemmalla skaalalla, jotta uudet yhtyeet pääsevät näyttämään taitonsa!

Me tarvitaan aina uusia taitavia ihmisiä mukaan, joten jos sua kiinnostaa ees vähän olla messissä, pistä viestiä!

 

 

Alta löytyy vuoden 2018 aikana järjestetyt tapahtumat ja keikat:

 

Grass Roots Presents: Toiminimi, Eetu Kujala & T4nkk1:D  @Baaribaari

Grass Roots Club @T-Talo
Esiintyjinä: Groundline, Of Origins, Kake & Frank, Toiminimi, T4nkk1:D sekä Eetu Kujala

Grass Roots Presents: Kasipuol & Sorsajengi @Baaribaari

Perjantaiaatto #1 Sirja Rihu ja Toiminimi @Majland

Perjantaiaatto #2 Fat Rabbits, Oskarin Gramofoni @Majland

RootStock @Uittamon Paviljonki
Esiintyjinä Loiriplukari, Trokari, Eetu Kujala, T4nkk1:D

Perjantaiaatto #3 Blue Bonk @Majland

Pre-Perjantaiaatto #4 Eetu Kujala ja Jerry Järvisen Korjaamo @Majland

Perjantaiaatto #5 T4nkk1:D ja A. Jalonen & Terkut Hinnerjoelta @Majland

Perjantaiaatto #6 Lama-Ajan Lapset ja Duopam @Majland

GR1V Yournalist, Eetu Kujala, Kasipuol @Dynamo

© 2019 Grass Roots